İngilizce: Acesulphame K
Okzatiazinon yapısında enerji vermeyen yapay bir tatlandırıcı. Bu maddenin potasyum tuzu asesülfame-K olarak bilinir. Tatlılık derecesi % 3 lük çözelti için sükrozun 200 katı kadardır. Konsantrasyonu arttıkça bu oran azalır. % 6’lık çözeltileri karşılaştırıldığında asesülfame-K, sükrozun 100 katı kadar tatlı tad verir. ADI değeri 9 mg/kg vücut ağırlığıdır. Aspartamla aynı tatlılık düzeyine sahiptir. Alkolsüz içeceklerde tek başına kullanılabilir. Isıya dayanıklılığı, pH 3’ün üzerinde olduğunda daha fazladır. Asesülfame K ile tatlılandırılmış içecekler asesülfamın yapısı bozulmaksızın pastörize veya sterilize edilebilir.