eng

Süt Terimleri Sözlüğü (C)

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
C Harfi 1. Sayfa
C Vitamini/Askorbik Asit :
L-Askorbik asit yüksek çözünürlük özelliği gösteren hem asidik he ...
Cacık :
Yoğurt, ayran içine hıyar ya da marulun küçük doğranmasıyla yapıl ...
Cafe Americano :
Espressonun üzerine sıcak su ekleyerek espresso tadının homojen d ...
Cafe Au Lait :
Sütlü kahve. Süt kaynatılır ve köpürtülür. Bu süt uzun bardak içi ...
Caffe Latte :
İtalyada içilen Espresso ve üzerine konmuş sıcak buharlanmış süt. ...
cam :
Soda veya potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapıl ...
can :
Cast naylon film (bkz, naylon). Daha çok sıcaklıkla şekillenebile ...
Canlı Çevre :
İnsan, bitki hayvan gibi yaşayan organizmalar ile mikroorganizmal ...
Canlı Organizma :
Mikroorganizma, steril organizma, virüs, virion ve viroidler de d ...
Cansız Çevre :
Bu ekosistemdeki cansız varlıklar, iklim ve toprak faktörlerinin ...
Cas Numarası :
Kimyasal Abstraktlar Servisi kayıt numarası.
Cast Film :
Sentetik reçinelerden (örn, polietilen) döküm prosesiyle elde edi ...
Cast Poli Propilen :
Cast Poli Propilen film (bkz, PP). Oriente Poli Propilen (OPP)’de ...
Ccc :
Birleşmiş Milletler kapsamında Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 50 ve D ...
CCCF :
Bakınız: Kontaminantlar Kodeks Komitesi
CCFA :
Bakınız: Gıda Katkı Maddeleri Kodeks Komitesi
CCFAC :
Dünya Gıda Kodeks Komisyonu kapsamında görev yapan Gıda Katkıları ...
CCFO :
Bakınız: Katı ve Sıvı Yağlar Kodeks Komitesi
CCIE :
Bakınız: Yenilebilir Buzlar Kodeks Komitesi
CCMMP :
Bakınız: Süt ve Süt Ürünleri Kodeks Komitesi
Ccp Kritik Kontrol Noktası :
Gıdanın güvenlik ve sağlık riskini ortadan kaldırmak ya da makul ...
Celsius Derecesi :
Santigrad derece, 0C. Bir atmosfer basınç altındaki suyun buz olm ...
CFU :
Bakınız: koloni oluşturan birim
CGECPMMP :
Süt ve Ürünleri Uygulama Prensipleri ile ilgili Ülke Uzmanları FA ...
Chapman Agar :
Gıda ve diğer materyalde Staphylococcus türlerinin aranması / say ...
Cide :
Öldürücü anlamında kullanılan İngilizce bir son ek. Örn, insectic ...
Cins :
Aralarında ortak özellikler bulunan varlıklar topluluğu. İlgili t ...
cisim :
Bölünebilirlik ve yer kaplama nitelikleri olan ve maddenin biçim ...
civa :
Oda sıcaklığında sıvı halde olan tek metal olup, çok zehirli, güm ...
Civil Peynir :
Erzurum yöresinde yağı alınmış sütten yapılan ve iplik şeklinde o ...
Clostridium botulinum :
Gram pozitif, sporlu, anaerob çubuk şeklinde bakteri. Botulin adl ...
Clostridium perfringens :
Bazı gıdalarda bulunan ve hastalığa neden olan Gram pozitif, anae ...
Clostridium tetani :
Tetanos etmeni bakteri.
COD :
Bakınız: Kimyasal Oksijen İhtiyacı
CoE no :
Gıda aroma maddelerine Avrupa Birliği tarafından verilen numarala ...
CoF :
Plastik filmlerin ve laminatların “kayganlık” ölçüsü olan sürtünm ...
Coğrafi İşaret :
Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibarıyla coğr ...
Coğrafi İşaret Olarak Tescilli Peynir :
İlgili ulusal 52 veya uluslararası kuruluşlar tarafından üretim y ...
Col Plazmidi :
Escherichia coli gibi bazı bakterilerde bulunan ve kolisini kodla ...
Contra :
Zıt, karşı anlamında kullanılan bir ön ek.
Counter :
Karşı, zıt anlamında kullanılan bir ön ek.
Cyclo :
Daire yuvarlak anlamında kullanılan bir ön ek.