|
Süt Terimleri Sözlüğü (Y - 1)
Süt Terimleri Sözlüğü (Y - 1. Sayfa)
-
Yabancı Madde ve Bileşikler
:
-
Gıda maddesi üretiminde kullanılan ve katılmasına izin verilen ma ...
-
yağ
:
-
Bileşiminde fosfolipidler dahil olmak üzere stearik, oleik, palmi ...
-
yağ asitleri
:
-
Genellikle çift sayıda karbon atomu içeren, düz zincirli ve değiş ...
-
Yağ Standardizasyonu
:
-
Yağsız süte separatörden ayrılan krema ilave etmek suretiyle stan ...
-
yağda çözünen vitaminler
:
-
A, D, E, K Vitaminleri.
-
Yağı Azaltılmış
:
-
Yağ değerlerinde sağlanan en az % 25’lik azalmalar olan ürün.
-
Yağlı Süttozu
:
-
Pastörize yağlı inek sütünün kurumaddesi artırılarak püskürtme ve ...
-
yağsız süt
:
-
Yağı alınmış süt.
-
Yağsız Sütlü Çikolata
:
-
Bileşiminde en fazla % 1 süt yağı içeren sütlü çikolatadır.
-
Yağsız Süttozu
:
-
Pastörize yağsız inek sütünün kurumaddesi artırılarak püskürtme v ...
-
yapay
:
-
Doğadaki örneklerine benzetilerek insan eliyle yapılan.
-
Yapay Tatlandırıcılar
:
-
Gıdalara tatlı bir lezzet sağlayan, şeker dışındaki maddeler. Bes ...
-
Yapı
:
-
Parçaları ve öğeleri arasında durağan bağlar ve karşılıklı ilişki ...
-
Yapı Düzenleyiciler
:
-
Gıda maddesinin yapısını düzelten maddeler.
-
Yapım
:
-
Hammadeyi el veya makine yardımı ile işleyerek yeni bir ürün yapm ...
-
Yapıştırma Laminasyon
:
-
Çok katlı ambalaj malzemelerinin içinde bulunan bireysel katmanla ...
-
Yardımcı Madde
:
-
Yarı mamul veya mamul maddeleri elde etmek için kullanılan hammad ...
-
yarı geçirgen
:
-
Yarı geçirgen olan.
-
yarı ömür
:
-
Bir radyoaktif maddenin başlangıçta mevcut olan atom sayısının ya ...
-
Yarılanma Ömrü
:
-
Bir maddenin (hormon, radyoaktif madde, ilaç, vb.) bozularak mikt ...
-
YASA
:
-
Bakınız: Kanun
-
Yatay Gıda Kodeksi
:
-
Gıda katkı maddeleri, aroma vericiler ve aroma verme özelliği taş ...
-
yayık
:
-
Çeşitli biçimlerde olan ve yağını çıkarmak amacıyla içinde, süt, ...
-
Yayık Ayranı
:
-
Tereyağının veya kremanın yayıklanmasından (çalkalanmasından) art ...
-
Yayma Yöntemi ile Koloni Sayımı
:
-
Petri kutusuna önce agarlı besiyeri dökülüp katılaştıktan sonra s ...
-
Yedirme
:
-
Bir malzemeyi başka bir malzemeye uygun şekilde katma ve ilave et ...
-
-
Yeknesak
:
-
Tek düze, tek örnek.
-
yem
:
-
Hayvan yiyeceği. Hayvanların ağız yoluyla beslenmesi amacıyla kul ...
-
Yem Saflığı
:
-
Hayvan tüketimi için uygun olan.
-
Yeniden İhracat
:
-
Bir ülkeye ithal edilen ve o ülkeden başka bir ülkeye ihraç edile ...
-
yenilebilir asit kazein
:
-
Teknolojisinde mevzuatta belirtilen asitler kullanılarak elde edi ...
-
Yenilebilir Buz
:
-
İçme suyu niteliğindeki sudan yapılan ve insan tüketimine uygun o ...
-
Yenilebilir Buzlar Kodeks Komitesi
:
-
Dünya Gıda Kodeks Alimetarius Komisyonu altında yenilebilir buzla ...
-
Yenilebilir Buzlu Ürünler
:
-
Buz karışımları ve sütlü buz ürünleri.Su buzu: Buz karışımları ge ...
-
Yenilebilir Film
:
-
İnsan tüketimine uygun olan film.
-
Yenilebilir Kaplama
:
-
İnsan tüketimine uygun olan kaplama.
-
Yenilebilir Madde
:
-
Direkt insan tüketimine sunulabilen gıda maddesi.
-
Yenilebilir Rennet Kazein
:
-
Teknolojisinde kimozin enzimi veya sütü pıhtılaştıran insan tüket ...
-
Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyet
:
-
Perakendecinin başka bir işletmeye sadece belirlenen sınırlar içe ...
-
Yerinde Sterilizasyon
:
-
Üretim hattı veya ekipman sökülmeden yapılan sterilizasyon. Bkz. ...
-
Yerinde Temizlenebilirlik
:
-
Sökülmeksizin kolayca temizlenmeye uygunluk. Bkz. CIP.
-
Yerinde Temizlik
:
-
Bir gıda üretim bandının veya kapalı devredeki tek bir ekipmanın ...
-
Yerinden Sökülerek Yapılan Temizlik
:
-
Yerleşim dışında temizlik. Parçalara ayrılmış ekipmanın elle temi ...
-
Yersinia Enterokolitika
:
-
Yersinyosis hastalığına neden olan bakteri.
-
Yeşil Nokta
:
-
Almanya’da ambalaj atıklarının genel çöp kapsamından çıkarılmasın ...
-
Yeşil Sülfür Bakterileri
:
-
Klorozom, bakteriyoklorofil ve gerçek klorofil içeren anoksijenik ...
-
Yeterli ve Dengeli Beslenme
:
-
Gıdalardan vücudun gereksinimi kadar enerji, protein, karbonhidra ...
-
Yeterlilik Testi
:
-
Bir laboratuvarın performansını veya sonuçlarını kontrol eden ulu ...
-
Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim
:
-
Yetkili otoritede görevli veteriner hekimler dışında, verilecek r ...
-
Yetkili Laboratuvar
:
-
Gıda maddelerinin özelliğine ve yapılacak analizin türüne göre ye ...
-
YGDS
:
-
Yağ miktarı düzeltilmiş süt.
-
-
yoğunluk
:
-
Herhangi bir maddenin bir birim hacminin kütlesi.
-
yoğunluk ölçer
:
-
Sıvıların yoğunluğunu ölçen alet.
-
yoğurt
:
-
1. Fermentasyonda spesifik olarak Streptococcus thermophilus ve L ...
-
yoğurt çalmak
:
-
Yoğurt yapmak için süte yoğurt mayası ilave etmek.
-
Yoğurt Kültürü
:
-
Yoğurt yapımında kullanılan Lactobacillus delbrueckii subsp. bulg ...
-
yönetim
:
-
Bir kuruluşun veya bir işin idare ve kontrolü için koordine edile ...
-
Yönetmelik
:
-
Türk hukuk sisteminde Yasa ve Tüzüğün uygulanmasını sağlamak amac ...
-
Yüksek Hijyen
:
-
Ürünlerin ve bileşenlerinin işlenme, muamele görme, el sürme veya ...
-
Yüksek Risk Alanı
:
-
Patojenlerin yüksek oranda mevcut olduğu bir alan. Örneğin, taze ...
-
yükseltgen
:
-
Bakınız: oksitleyici madde
-
yükseltgenme
:
-
Bakınız: Oksitlenme
-
yüze soğurma
:
-
Bakınız: Absorbsiyon
-
Yüze Tutunma
:
-
Bakınız: Adsorbsiyon
-
yüzey
:
-
Bir cismi ayıran dış ve yaygın bölüm, satıh.
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
|