eng

Süt Terimleri Sözlüğü (J)

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
J Harfi 1. Sayfa
Je :
Jel elektroforezi.
jel :
Kolloit sıvıların veya sollerin pıhtılaşmasıyla oluşan pelte kıva ...
jelatin :
Kıkırdak, kemik, tendon ve derideki kolojenin kısmi hidrolizi son ...
Jelleşme :
Nişastanın pişirilmesinden sonra elde edilen yüksek viskoziteli s ...
Jelleştiriciler :
Jel oluşumu ile gıdada farklı bir yapı oluşturan maddeler.
Jerm :
Bakınız: mikrop
jermisit :
Hastalıklara neden olan mikroorganizmaları öldüren antiseptik ve ...
JFC :
Jel Filtrasyon Kromatografisi.
Jül :
Enerji ölçüm birimi. Bir jül (J)=4.184 kcal.