Süt Terimleri Sözlüğü (J)
J Harfi 1. Sayfa
-
Je
:
-
Jel elektroforezi.
-
jel
:
-
Kolloit sıvıların veya sollerin pıhtılaşmasıyla oluşan pelte kıva ...
-
jelatin
:
-
Kıkırdak, kemik, tendon ve derideki kolojenin kısmi hidrolizi son ...
-
Jelleşme
:
-
Nişastanın pişirilmesinden sonra elde edilen yüksek viskoziteli s ...
-
Jelleştiriciler
:
-
Jel oluşumu ile gıdada farklı bir yapı oluşturan maddeler.
-
Jerm
:
-
Bakınız: mikrop
-
jermisit
:
-
Hastalıklara neden olan mikroorganizmaları öldüren antiseptik ve ...
-
JFC
:
-
Jel Filtrasyon Kromatografisi.
-
Jül
:
-
Enerji ölçüm birimi. Bir jül (J)=4.184 kcal.