Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Kodlama Sözlükleri
|
Enzim Modifiye PeynirEnzim Modifiye Peynir nedir? Enzym Modificated Cheese (EMC) ne demek?İng. Enzym Modificated Cheese Ks. EMC Yoğun peynir aroması elde etmek amacıyla, peynir bazının farklı enzimlerle ve kültürlerle muamele edilmesi ile ortaya çıkarılan, süt bazlı üründür. EMC ve EMB’de kültür ve enzim kullanılmasından dolayı normalde hissedilen aroma ve tat, 15-20 kat daha fazla algılanabilmektedir. Bu tip ürünler; eritme peynirlerinde, imitasyon peynirlerde, soslarda, kraker, cips atıştırmalık gibi ürünlerde, margarinlerde ve makarna, fırıncılık ürünleri gibi unlu mamüllerde katkı veya harç maddesi olarak kullanılmaktadır. |