eng

Guar Gam nedir? Guar Gum ne demek?

guar gam

İngilizce: Guar Gum

Guar gamı kurubaklagillerden Cyamopsis tetragonoloba’dan elde edilen, suda çözünmeyen polisakkarit yapısındaki sakız. Gıda ve gıda dışı amaçlı kullanılan önemli kıvam verici. Tohum endospermlerinin öğütülmesiyle elde edilir ve ana bileşenleri bir galaktomannandır. Guar gam gıda sanayinde sıklıkla kullanılan ekonomik bir kıvam vericidir, stabilizatör ve bulk oluşturucu olarak da kullanılır. Başlıca kullanım alanları: Süt ürünleri, fırıncılık ürünleri, soslar ve kedi-köpek mamalarıdır. Kullanım amaçları su bağlama, buz kristallerinin büyümesini yavaşlatmak ve erimeyi geciktirmek. Keçiboynuzu gamı çoğunlukla süt ürünleri ve dondurulmuş tatlılarda kullanılmaktadır. Kuru çorbalık karışımlarda, salata ve yemek soslarında, ekmek, kek ve bisküvi üretiminde hamurun reolojik özelliklerini etkilemek amacıyla kullanılabilir.

Süt Terimleri Sözlüğü

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama