İngilizce: Codex Alimentarius Commission
1962 yılında düzenlenen ortak bir FAO/WHO ortak gıda standardı programını uygulamak için Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında kurulan küresel bir organ. Komisyonun 30 alt kuruluşu bulunmaktadır. Kodeks programının amaçları;
Tüketici sağlığını korumak,
Gıda ticaretinde teknik uygulamaları tek düze, doğru ve güvenli kılmak,
Uluslararası alanda hükümetler dışı ve milletlerarası kuruluşların üstlendikleri tüm gıda standart çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak,
İlgili kuruluşlarının yardımıyla oluşturulan standart taslaklarının hazırlanmasında öncelikleri belirlemek ve çalışmaları başlatmak,
Hükümetlerin kabulünden sonra standartları, bölgesel veya dünya genelinde standartlar olarak bir Kodeks kodunda toplamak.
Süt Terimleri Sözlüğü