İngilizce: Modified Atmosphere Packaging
Kısatma: MAP
Modifiye atmosfer koşullarında paketleme işlemi. Herhangi bir ambalaj içerisindeki havanın alınarak yerine CO2, N2 ve O2 oranlarının ayarlanmasıyla oluşturulan depolama koşullarında raf ömrünü artırma amaçlı paketleme. Gazların fonksiyonu, belli mikroorganizmaların (Gram pozitif bakterileri etkilememektedir) ve belli enzimlerin üremesini, gıda ürününü değiştirmeden bloke etmektir. Kullanılan ambalaj, dış ortamla alışverişi engellemek amacıyla gaza ve suya karşı geçirimsiz olmalıdır. MAP ürünleri, zaman içinde bir stabilizasyon düzeyini garanti etmek için soğutulmalıdır. Ancak, raf ömrü büyük oranda gıda ürününün başlangıç özelliklerine (pH, terkip maddelerinin kalitesi, bulaşmanın başlangıç düzeyi) bağlıdır.