eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (C - 4)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
Kısaltmalar
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Süt Terimleri Sözlüğü (C - 4. Sayfa)
Copper, Cu
:
Vücutta çeşitli enzimlerin yapısında bulunan elzem iz elementlerd
...
Cordon Off
:
Hayvan hastalığı görülen alanın gözetim altında tutulması, giriş
...
Corn Sugar
:
Mısırdan elde edilen glikozu ifade eder.
Correction
:
Saptanan uygunsuzluğu gidermek için yapılan faaliyet.
Corrective Action
:
HACCP planında kritik kontrol noktasında kritik limitin 72 dışına
...
Corrective Action Program
:
Test ortamında iş yükünün değerlendirilmesine ve çalışmaların izl
...
correlation
:
İki veya daha çok nitelik arasında matematik işlemleri yardımı il
...
Corrugated Board
:
Gıda maddelerinin dış ambalajında kullanılan ambalaj malzemesi.
Cottage Cheese
:
Yağı alınmış sütten yapılan, peynir türünden yiyecek, çökelek.
Council Of Europe Assosiation Number
:
Gıda aroma maddelerine Avrupa Birliği tarafından verilen numarala
...
Count By Dry Matter Test
:
Standarda dayalı indirekt bir sayım yöntemi.
Count By Mcfarland Method
:
Standarda dayalı indirek bir sayım yöntemi.
Count By Optical Density
:
Standarda dayalı indirekt bir sayım yöntemi.
Count By Protein Amount
:
Standarda dayalı indirekt bir sayım yöntemi.
Counter-
:
Karşı, zıt anlamında kullanılan bir ön ek.
Counting By Dripping Method
:
Petri kutusuna önce agarlı besiyeri dökülüp katılaştıktan sonra s
...
Couverture Milk Chocolate
:
Bileşiminde en az % 2.5 yağsız kakao kurumaddesi olacak şekilde e
...
Covalent Bonds
:
Bir ya da daha fazla elektron çiftlerinin paylaşılmasıyla molekül
...
Covirus
:
Bazı bitki virüslerinde görüldüğü gibi bir enfeksiyonun başlangıç
...
Cream
:
Sütten fiziksel seperasyon işlemi ile elde edilen süt yağının, ya
...
Cream Anglaise
:
Yumurta sarısı, şeker ve sütten pişirilerek yapılan, pasta ve des
...
Cream Caramel
:
Servis edildiğinde üzerinde karamel bulunan sütlü tatlı. Karameli
...
Cream Chanty
:
Tatlı ve pastalarda kullanılan sıvı kremaya şeker ve vanilya koyu
...
Cream Cheese
:
Kurumaddedeki yağ oranı en az % 65 olan ve rutubet oranı % 45’i g
...
Cream Chocolate
:
Bileşiminde en az %5.5 süt yağı içeren sütlü çikolata.
Cream For Turkish Delight
:
100 gramında en az 60 gram süt yağı bulunan ürün, pastörize krema
...
Cream Patisserie
:
Pasta kremi, sualenin içine konan krem.
Cream Powder
:
Kremadan suyun tamamen uzaklaştırılması ile elde edilen süt ürünü
...
Cream Seperator
:
Merkezkaç kuvvetinin etkisiyle sütten süt yağının ayrılması işlem
...
Creamabeurre
:
Yumurta sarısı, koyu şurup ve tereyağından yapılan, pastacılıkta
...
Cream-Filled Pastry
:
Un, maya, süt, yağ, yumurta ve pudra şekeriyle yapılan bir tatlı.
...
Creatine
:
Omurgalı kasında bulunan azotlu bir bileşik. Kasın kasılması sıra
...
Crematorium
:
Fırın sıcaklığı 1200 °C kadar ulaşabilen ve istenilen sıcaklıklar
...
Creme Au Beurre
:
Yumurta sarısı, koyu şurup ve tereyağından yapılan, pastacılıkta
...
criterion
:
Ölçüt, kıstas.
Critical Control Point
:
HACCP planı içerisinde bir sağlık ve gıda güvenilirliği riskinin
...
Critical Limit
:
Bir koşulun, parametrenin kabul edilebilir veya kabul edilemez ol
...
Cromoproteins
:
Prostetik grubu düşük molekül ağırlıklı pigment veya pigment benz
...
crop
:
Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemeler, yem, hayvansal ürü
...
Cross Contamination
:
Mikroorganizmaların bulundukları ortamdan, bulaşma olmamış diğer
...
Cross Reaction
:
Laboratuvar ortamında standard maddeye paralel veya ters 53 yönde
...
Crude
:
Olgunlaşmamış, yenme olgunluğuna gelmemiş.
Cryoscope
:
Süte su katılıp katılmadığının tespitinde sütte donma noktası tay
...
Cryptoxanthin
:
Karotenoidlerden vücuda vitamin A’ya dönüştürülebilen sarı bir pi
...
culture
:
1. Hücrelerin, dokuların ya da mikroorganizmaların, laboratuvarda
...
Culture Inoculation
:
Yoğurt yapmak için süte yoğurt mayası ilave etmek.
Culturing
:
Sütün fermentasyonu için uygun bakterilerin eklenmesi işlemi.
Curd
:
1. Peynir üretimi sürecinde pıhtı oluşumu sonrasında oluşan tuzsu
...
Curd Boiled Cheeses
:
Hammaddenin uygun bir pıhtılaştırıcı kullanılarak pıhtılaştırılma
...
Curd Cheese
:
Peynir suyundan yapılan taze olarak yenilen yumuşak ve tuzsuz pey
...
Curd, Precipitate
:
Peyniraltı suyundan kestirilerek yapılan lor’dan farklı olarak, y
...
Curdaled Milk
:
Asitliğin gelişmesiyle sütün pıhtılaşması. Yağsız sütten yapılan
...
Curdle
:
Sütün pıhtışarak peynir durumuna gelmesi.
Curing
:
Etlerin, nitritli kürleme tuzu veya nitrat ve nitritli kürleme tu
...
Customs Value
:
Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması’nın VII’inci Maddesi
...
Cyanogen
:
Siyanojenik glikozit. İnsan ve hayvan tarafından yenilen birçok b
...
Cyclamate
:
Siklohegzilsülfamik asidin sodyum veya kalsiyum kimyasal yapıdaki
...
Cyclo-
:
Daire yuvarlak anlamında kullanılan bir ön ek.
Cyclodextrine
:
6, 7 veya 8 glukoz biriminden oluşan halka yapıdaki bileşikler. G
...
cyclone
:
Santrifüj kuvveti yardımıyla öz kütlesi farklı maddeleri birbirin
...
Cyclopiazonic Acid
:
A. flavus, A. tamarii, P. comnue tarafından oluşturulan mikotoksi
...
Cystine
:
Elzem olmayan ve sülfür içeren amino asit. Formülü C6H12O4N2S2, m
...
Cytochromes
:
Solunum, fotosentez ve diğer oksidasyon-redüksiyon reaksiyonların
...
Cytology
:
Hücreyi inceleyen bilim dalı. Hücrenin yapı, görev, çoğalma gibi
...