|
Süt Terimleri Sözlüğü: Kısaltmalar (1)
Süt Terimleri Sözlüğü (1. Sayfa)
-
A
:
-
Ekstensogramın cm2 olarak ölçülen alanı.
-
AAS
:
-
Atomik Absorbsiyon Spektrometre cihazı.
-
ABGS
:
-
Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmasına yönelik çalış ...
-
ADI
:
-
İnsan vücut ağırlığının kg’ı başına mg olarak bir ömür boyunca in ...
-
AOAC
:
-
Analiz metodları yayınlayan uluslararası kuruluş.
-
APC
:
-
Bakınız: Aerobik Plaka Sayımı
-
ATP
:
-
Ribonükleik 5 trifosfat. Hücrede, enerji döngüsünde fosfat grubun ...
-
AW
:
-
Gıda maddesindeki mikroorganizmaların yararlanabildiği su olup bi ...
-
Bod
:
-
Biyolojik Oksijen İhtiyacı.
-
BOPP
:
-
Çift eksenli Polipropilen.
-
BSE
:
-
Sığırlarda görülen duruş, hareket, duyu bozuklukları ve beyindeki ...
-
BT
:
-
Biyolojik olarak tarım alanlarının zararlı böceklerden korunması ...
-
C
:
-
Sıcaklık ölçmede kullanılan santigrat derecesi.
-
CAC
:
-
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Sağlık Örgütünün müş ...
-
CAPP
:
-
Cast Poli Propilen film (bkz, PP). Oriente Poli Propilen (OPP)’de ...
-
CCC
:
-
Dünya Gıda Kodeks Komisyonu altında görev yapan ve bulaşanları ça ...
-
CCCF
:
-
Bakınız: Kontaminantlar Kodeks Komitesi
-
CCFA
:
-
Dünya Gıda Kodeks Alimetarius Komisyonu altında gıda katkı maddel ...
-
CCFAC
:
-
Gıda Kodeks Alimentarius Komisyonu altında görev yapan ancak 2007 ...
-
CCFO
:
-
Dünya Gıda Kodeks Alimetarius Komisyonu altında katı ve sıvı yağl ...
-
CCIE
:
-
Dünya Gıda Kodeks Alimetarius Komisyonu altında yenilebilir buzla ...
-
CCMMP
:
-
Dünya Gıda Kodeks Alimetarius Komisyonu altında süt ve süt ürünle ...
-
CCN
:
-
Kritik kontrol noktası. HACCP planı içerisinde bir sağlık ve gıda ...
-
CCP
:
-
HACCP planı içerisinde bir sağlık ve gıda güvenilirliği riskinin ...
-
CFU
:
-
Bir materyalde katı besiyeri kullanarak mikroorganizma sayımı yap ...
-
CGECPMMP
:
-
Süt ve Ürünleri Uygulama Prensipleri ile ilgili Ülke Uzmanları FA ...
-
-
CIP
:
-
Bir gıda üretim bandının veya kapalı devredeki tek bir ekipmanın ...
-
CLSM
:
-
Tuzlu beyaz peynirin yapısı hakkındaki çalışmayı ortak odaklı laz ...
-
COBALAMİN
:
-
Koenzim olarak pek çok enzim tarafından aktiviteleri için gereksi ...
-
COD
:
-
Bakınız: Kimyasal Oksijen İhtiyacı
-
COE NO
:
-
Gıda aroma maddelerine Avrupa Birliği tarafından verilen numarala ...
-
CoF
:
-
Plastik filmlerin ve laminatların “kayganlık” ölçüsü olan sürtünm ...
-
COP
:
-
Yerleşim dışında temizlik. Parçalara ayrılmış ekipmanın elle temi ...
-
CPA
:
-
A. flavus, A. tamarii, P. comnue tarafından oluşturulan mikotoksi ...
-
ÇKS
:
-
Türkiye’de mevzuatla oluşturulan ve çiftçilerin kimlik, arazi ve ...
-
DDL
:
-
Düşük dansite liporotein.
-
DDT
:
-
Çok zehirli ve inatçı bir böcek öldürücü. Kolayca vücut dokusunda ...
-
DMYMB
:
-
Manda populasyonunun ıslah edilerek sayısının arttırılması, birim ...
-
DNA
:
-
Canlı vücudunda genetik bilgilerin taşıyıcısı yönetici molekül. T ...
-
DRV
:
-
Sağlıklı yetişkinler için günlük olarak alınması tavsiye edilen b ...
-
DSÖ
:
-
Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan, dünyadaki hastalıklarl ...
-
EAA
:
-
Alüminyum folyoya mükemmel yapışma özelliği sayesinde daha çok fo ...
-
EAGGF
:
-
Ortak Tarım Politikalarının finansal aracı olup, tarım piyasasını ...
-
ECD
:
-
Gaz kromatografisinde kullanılan elektron tutma dedektörü.
-
ECM
:
-
Benzer (karşılaştırılabilir) masraflar miktarını gösterebilmek iç ...
-
EDTA
:
-
Birçok katyon ile sağlam kompleksler veren, analitik ve tıbbi ama ...
-
EFSA
:
-
AB tarafından 2002 yılında kurulmuş ve merkezi Parma’da (İtalya) ...
-
EIEC
:
-
Bacillary dizanteri olarak bilinen hastalığa neden olan bakteri.
-
ELISA
:
-
Enzimle işaretli antikorlar aracılığı ile antikor ve antijen tesp ...
-
EMB
:
-
Yoğun tereyağı aroması elde etmek amacıyla, tereyağı bazı içerisi ...
-
EMC
:
-
Yoğun peynir aroması elde etmek amacıyla, peynir bazının farklı e ...
-
-
EPEC
:
-
E. Coli’nin epidemiyolojik olarak serogrubuna ait, patojenler tar ...
-
ETANOL
:
-
Şeker ve nişasta ihtiva eden maddelerin alkol fermantasyonu ve ta ...
-
EVA
:
-
Düşük yoğunluklu Poli Etilen (LDPE) ve Lineer düşük yoğunluklu Po ...
-
EVOH
:
-
Koekstrüzyonlu plastik filmlerde oksijen (bariyer) engelleme özel ...
-
FAO
:
-
Bakınız: Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü
-
FDA
:
-
Amerika Birleşik Devletleri’nde gıda ve ilaçların izin ve denetim ...
-
FEMA
:
-
Aroma Maddesi ve Eksrakt Üreticileri Birliği.
-
FES
:
-
Alev Emisyon Spektroskopi cihazı.
-
FFA
:
-
Serbest yağ asit(ler)i.
-
FID
:
-
Alev iyonlaşma dedektörü.
-
G+C ORANI
:
-
Her canlı türünde DNA ya da RNA’daki toplam nükleik asit içinde G ...
-
GAP
:
-
Uygulamanın yapıldığı iklim bölgesinde, ruhsatlı bitki koruma ürü ...
-
GC
:
-
Gaz Kromatografisi cihazı.
-
GC-MS
:
-
Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometre cihazı.
-
GDO
:
-
105 Genetik yapısı, genetik mühendisliği metodları ile modifiye e ...
-
GI
:
-
Besinlerdeki karbonhidrat miktarını gösteren değer. GI, test gıda ...
-
GKO
:
-
Gıdanın bir porsiyonunun enerji ve şeker, toplam yağ, doymuş yağ ...
-
GLC
:
-
Gaz-Sıvı Kromatografi cihazı.
-
GLC-MS
:
-
Gaz-Sıvı Kromatografi – Kütle Spektrometre cihazı.
-
GLP
:
-
Klinik çalışmalar dışındaki sağlık ve çevre güvenliği çalışmaları ...
-
GMO
:
-
Bakınız: Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
-
GMP
:
-
Gıda ile temas eden madde ve malzemelerin, öngörülen kullanım koş ...
-
GRAS
:
-
Uzun yıllardır bilinen ve yaygın kullanıldıkları halde toksik etk ...
-
GTİP
:
-
Uluslararası ürün ticaretinde her bir ürünün tanımını ve ayrımını ...
-
HACCP
:
-
HACCP, gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli ol ...
-
-
HDL
:
-
Yüksek yoğunluklu lipoproteinler.
-
HIV
:
-
İnsan bağışıklık yetmezliği virüsü. Örn, AİDS.
-
HMF
:
-
Özellikle bal ve pekmez gibi gıdaların ısıl işlem uygulanması son ...
-
HPLC
:
-
Yüksek performanslı sıvı kromatografisi cihazı.
-
HRMS
:
-
Yüksek çözünürlüklü kütle spektrometresi cihazı.
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
|