eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (B - 2)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (B - 2. Sayfa)

Bipolar :
Birbirine zıt iki kutuplu olma durumu.
Bipolar Gemmation :
Mayalarda her iki uçtan oluşan tomurcuklanma şekli.
Biscuit :
Un, süt, şeker veya tuzla yapılan ince, gevrek kuru atıştırmalık ...
Bisulphate :
Hidrojenli sülfatlar. İki molekeül sülfat (SO4) içeren tuz.
Bisulphite :
(HSO3-) yapısında, SO2 elde etmede kullanılan sülfüröz asit (H2SO ...
Bitter Chocolate :
Bileşiminde en az %18 kakao yağı ve en az % 14 yağsız kakao kurum ...
Bitter, Rancid :
Tat alma organında bazı maddelerin bıraktığı yakıcı durum. Tatlın ...
Bitterness / Rancidity :
Bir şeyin tadının acı olması, acı olma durumu.
Bland Meal :
Sindirim sistemi ve bağırsak düzensizlikleri yaşayan ve çiğneme p ...
Blank :
1. İçerisinde veya bileşiminde analiz edilecek maddeyi içermeyen ...
Blastoconidium :
Maya ve küflerde ana hücreden tomurcuklanma sonucu ayrılarak oluş ...
Bleaching :
Gıda maddelerinin renginin açılması.
Bleaching Agent :
Gıda maddelerinde bulunan doğal rengi gidermek için kullanılan ki ...
Blood Agar :
Hemoliz reaksiyonun belirlenmesi için kullanılan besiyeri.
Blood Sugar :
Karbonhidratların son molekülü olan glukoz, kan şekerini oluşturu ...
Blue Cheese :
Mavi renkte küf içeren yabancı tip peynir.
Blue Inhibitor Substances :
Mastitis hastalığının iyileştirilmesi için meme içine verilen ant ...
Body Mass Index :
Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile elde edi ...
Boiling For Cheese Production :
Telemenin en az 72 oC’lik tuzlu veya tuzsuz sıcak su içerisinde y ...
Boiling Point :
Saf bir sıvının belirli bir basınçta kaynamaya başladığı sıcaklık ...
Bolu Circassian Cheese :
Çerkez kökenli ailelerin yerleştiği yörelerde üretilen oldukça tu ...
Bombax Criodendron :
Ebegümecigillerden, tropikal bölgelerde yetişen, kozalarında kısa ...
Bon :
Çift yönlü oriyente naylon (PA) film. Oksijen ve koku önleme (bar ...
Bond :
1. Kimyada elementlerin birbirine bağlanması (iyonik bağ, kovalen ...
Border Inspection Post :
Sınır gümrük kapılarında yer alan gümrüklü yer ve sahalarda canlı ...
Boric Acid :
Formülü H3BO3. Isıya dayanıklı cam ve porselen yapımında, metalci ...
BORON :
Azı zararlı fazlası toksik olan iz element.
Bottle :
Sıvıların, özellikte içkilerin konulduğu, camdan yapılmış, ağzı d ...
Bottling :
Ürünü şişeye doldurmak.
Botulin :
Clostridium botulinum toksinleri tarafından yapılan bir gıda zehi ...
Botulism :
Basillus Botulismus toksinleri ile meydana gelen zehirlenme.
Bovine :
Sığırlar ile ilgili.
Bovine Spongiforme Encephalopaty :
Sığırlarda görülen duruş, hareket, duyu bozuklukları ve beyindeki ...
Boza Consistence :
Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olmas ...
branch :
Belirli bir bilim konusunu inceleyen bilim alanı. Meslek, dal.
Break :
Süt mayalandıktan (rennet enzimi eklendikten sonra) bir süre sonr ...
Breed Method :
Genellikle çiğ sütte yapılan mikroskobik sayım.
Breeding :
1. Daha yüksek verim ve kalite elde etmek için ürünü bazı biyoloj ...
Brimful :
Bir kabın yiyecekle ağzına kadar dolu olması hali.
brine :
1. İçilebilir su ve tuzun karışımı ile tekniğine uygun olarak haz ...
Brine For Cheese :
İçilebilir su ve tuzun (belli bir oranda) karışımı ile tekniğine ...
Brined Cheese :
Tüketime kadar veya tüketiciye sunulmadan önce yeniden ambalajlan ...
Brinefood :
Salamura da muhafaza edilen gıda.
British Retail Consortiumbrc :
İngiliz perakendecilerinin BRC -Global Standard Foodadı altında o ...
Brix :
Suda çözünür kurumadde. Işığın kırılmasına dayanarak bir çözeltid ...
Bromthymol Blue :
Sütteki pH değişikliğinin tespitinde kullanılan indikatör madde.
Bromtimol Bue Test :
Sütün kaynatılması suretiyle sütte asitlik gelişimi ve pıhtılaşma ...
Broth :
1. Et suyu. 2. Bakteri besi ortamı.
Browning :
Gıdaların enzimatik olmayan tipteki kahverengileşme tepkimelerind ...
Brucella :
Bruselloz da dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açan, hay ...
Brucellosis :
Hayvandan insana geçen, insandan hayvana geçmeyen ihbarı mecburi ...
Brushing :
Temizlemek veya parlatmak için fırça ile sürtme.
Bse Bovine Spongiforme Encephalopaty :
Sığırlarda görülen duruş, hareket, duyu bozuklukları ve beyindeki ...
bucket :
Bakırdan yapılmış, kulplu derin kap.
Budding :
Mayalarda bir çoğalma şekli. Maya hücresinden tomurcuk şeklinde b ...
Bulgaricus Milk :
Bulgaristan’a özgü Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus kull ...
Bulge :
Şişkinliği ve kabarıklığı olan ambalaj.
Bulk :
Gıda maddelerinin ambalajlı veya ambalajsız olarak niteliklerine ...
Bulking Agent :
Gıdaların faydalanılabilir enerji değerini arttırmadan, gıdaların ...
Burette :
Laboratuvarda titrasyon işleminde kullanılan, ucunda sıvı akışını ...
Bursa Tangue Cheese :
Dilimlerinin dile benzemesi nedeniyle bu ismi almıştır. Tuzsuz, t ...
Butter :
Süt, krema, yoğurt veya peyniraltı suyundan elde edilen kremadan ...
Buttermilk :
Tereyağının veya kremanın yayıklanmasından (çalkalanmasından) art ...
Butylated Hydroxi Anisole :
BHA. Formülü C11H16O2, yoğunluğu 1.06 g/cm3, molekül ağırlığı 180 ...
Butylated Hydroxi Toluen :
BHT. Formülü C15H24O, yoğunluğu 1.05 g/cm3, molekül ağırlığı 220. ...
Butyric Acid Fermentation :
Bacillus butyricus ve Clostridium butyricum bakterileri tarafında ...
Butyric Acide :
Dört karbonlu, kısa zincirli, tereyağında bulunan doymuş yağ asid ...
Butyrometer :
Sütte yağ tayini için kullanılan alet.