|
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (5)
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (5. Sayfa)
-
to pare
:
-
Kabuğunu keserek soymak
-
to peel
:
-
Kabuğunu çekerek soymak
-
to poach
:
-
Suda pişirmek haşlamak
-
to puree
:
-
Püre yapmak
-
to reduce
:
-
Kaynatmak
-
to reheat
:
-
Yeniden ısıtmak
-
to roast
:
-
Fırında kızartmak
-
to roll
:
-
Rulo yapmak
-
to sear
:
-
Çok kızgın ateşte çevirerek kızartmak
-
to sift
:
-
Elemek
-
to skewer
:
-
Şişte pişirmek
-
to skin
:
-
Derisini soymak
-
to spice
:
-
Baharatlamak
-
to spread
:
-
Yaymak
-
to sprinkle
:
-
Serpmek
-
to strain
:
-
Süzmek
-
to taste
:
-
Bakınız: tadına bakmak
-
to thicken
:
-
Kalınlaştırmak
-
to toast
:
-
Yüzünü hafifçe kızartmak
-
to toss
:
-
Kavurmak
-
to whip
:
-
Telle köpürtmek
-
Tongue
:
-
Bakınız: Dil
-
Toppings
:
-
Ürünün üzerine konulan malzeme.
-
Torte
:
-
Katmanlı kek, gateau’ya göre daha yoğun yapıda.
-
Tortilla
:
-
Yuvarlak ince mayasız Meksika ekmeği. Buğday unundan ve domuz yağ ...
-
Trimming
:
-
Keki budama işlemi.
-
-
Tripe
:
-
Bakınız: işkembe
-
Troncon
:
-
Fransızca külçe, yiyeceğin boyunun eninden daha uzun şekilde kesi ...
-
Trotter
:
-
Bakınız: paça
-
Trout
:
-
Bakınız: alabalık
-
Trussing
:
-
Etin formunun bozulmaması için yapılan bağlama işlemidir
-
Trüf Mantarı
:
-
Siyah ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Belli başlı ağaçların kökler ...
-
Turkey
:
-
Bakınız: hindi
-
Umami
:
-
5 ana duyudan biri olan tat alma duyusu içerisinde yer alır. Prot ...
-
Ume-boshi
:
-
Japon erik turşusu, tuzlu mayhoş bir tadı ve tozlu pembe bir reng ...
-
Vegan
:
-
Et ve hayvansal hiçbir ürünü tüketmeyen vejetaryenlere verilen is ...
-
Vegetarian
:
-
Öncelikle yada sadece bitki ve sebzelerle beslenen kişi
-
Venison
:
-
Geyik eti
-
Vichy, a la
:
-
İçerisinde havuç bulunan ve etin yanına koyulan bir çeşit garnitü ...
-
Vol-au-vent
:
-
Konik şekilde hazırlanmış ve ortası boş olan milföy hamuru lezzet ...
-
Wafer
:
-
Tatlı yada baharatlı, çok ince çıtır kurabiye yada kraker
-
Walk-in
:
-
İçerisinde düşük ısılara uygun ayarlanabilir rafların bulunduğu v ...
-
Whipping
:
-
Çırparak kabartma.
-
Whisk
:
-
Değişik ölçülerde ve kalınlıklarda olabilen çırpma teli. Çırpılan ...
-
Window panning
:
-
Glütenin etkisini görmek için kullanılan bir kontrol yöntemi. Ham ...
-
Wok
:
-
Asya kökenli derin tava cinsi
-
Woodcock
:
-
Bakınız: çulluk
-
Xanthan Gum
:
-
Mısır şurubundan elde edilen, kalınlaştırıcı, bağlayıcı ve sabitl ...
-
Yolk
:
-
Bakınız: yumurta sarısı
-
Yuzu
:
-
Turunçgiller ailesinden bir meyve. Çin ve Tibet bölgesine özgü, s ...
-
Zest
:
-
Meyvelerin dış kabuklarını ince dilimler halinde kazımak
-
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
|