eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (5)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (5. Sayfa)
to pare
:
Kabuğunu keserek soymak
to peel
:
Kabuğunu çekerek soymak
to poach
:
Suda pişirmek haşlamak
to puree
:
Püre yapmak
to reduce
:
Kaynatmak
to reheat
:
Yeniden ısıtmak
to roast
:
Fırında kızartmak
to roll
:
Rulo yapmak
to sear
:
Çok kızgın ateşte çevirerek kızartmak
to sift
:
Elemek
to skewer
:
Şişte pişirmek
to skin
:
Derisini soymak
to spice
:
Baharatlamak
to spread
:
Yaymak
to sprinkle
:
Serpmek
to strain
:
Süzmek
to taste
:
Bakınız: tadına bakmak
to thicken
:
Kalınlaştırmak
to toast
:
Yüzünü hafifçe kızartmak
to toss
:
Kavurmak
to whip
:
Telle köpürtmek
Tongue
:
Bakınız: Dil
Toppings
:
Ürünün üzerine konulan malzeme.
Torte
:
Katmanlı kek, gateau’ya göre daha yoğun yapıda.
Tortilla
:
Yuvarlak ince mayasız Meksika ekmeği. Buğday unundan ve domuz yağ
...
Trimming
:
Keki budama işlemi.
Tripe
:
Bakınız: işkembe
Troncon
:
Fransızca külçe, yiyeceğin boyunun eninden daha uzun şekilde kesi
...
Trotter
:
Bakınız: paça
Trout
:
Bakınız: alabalık
Trussing
:
Etin formunun bozulmaması için yapılan bağlama işlemidir
Trüf Mantarı
:
Siyah ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Belli başlı ağaçların kökler
...
Turkey
:
Bakınız: hindi
Umami
:
5 ana duyudan biri olan tat alma duyusu içerisinde yer alır. Prot
...
Ume-boshi
:
Japon erik turşusu, tuzlu mayhoş bir tadı ve tozlu pembe bir reng
...
Vegan
:
Et ve hayvansal hiçbir ürünü tüketmeyen vejetaryenlere verilen is
...
Vegetarian
:
Öncelikle yada sadece bitki ve sebzelerle beslenen kişi
Venison
:
Geyik eti
Vichy, a la
:
İçerisinde havuç bulunan ve etin yanına koyulan bir çeşit garnitü
...
Vol-au-vent
:
Konik şekilde hazırlanmış ve ortası boş olan milföy hamuru lezzet
...
Wafer
:
Tatlı yada baharatlı, çok ince çıtır kurabiye yada kraker
Walk-in
:
İçerisinde düşük ısılara uygun ayarlanabilir rafların bulunduğu v
...
Whipping
:
Çırparak kabartma.
Whisk
:
Değişik ölçülerde ve kalınlıklarda olabilen çırpma teli. Çırpılan
...
Window panning
:
Glütenin etkisini görmek için kullanılan bir kontrol yöntemi. Ham
...
Wok
:
Asya kökenli derin tava cinsi
Woodcock
:
Bakınız: çulluk
Xanthan Gum
:
Mısır şurubundan elde edilen, kalınlaştırıcı, bağlayıcı ve sabitl
...
Yolk
:
Bakınız: yumurta sarısı
Yuzu
:
Turunçgiller ailesinden bir meyve. Çin ve Tibet bölgesine özgü, s
...
Zest
:
Meyvelerin dış kabuklarını ince dilimler halinde kazımak