eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (33)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
Kısaltmalar
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Süt Terimleri Sözlüğü (33. Sayfa)
Vitamine E
:
Yağda eriyen, antioksidan etkiye sahip vitaminlerden biri. Sekiz
...
Vitaminoid
:
Vitamin gibi, vitamine benzer, vitaminsi.
Vitamins
:
Normal büyüme ve yaşamın sürdürülebilmesi için gerekli olan, vücu
...
Vitanin C / Ascorbic Acid
:
L-Askorbik asit yüksek çözünürlük özelliği gösteren hem asidik he
...
Volatile
:
Buhar ya da gaz durumuna geçebilen.
Volatility
:
Uçucu olma, kolayca gaz durumuna dönüşebilme özelliği.
Volume
:
Bakınız: hacim
Volumetric Flow Rate
:
Bir sıvı akımının herhangi bir kesitinden, saniyede (birim zamand
...
Volumetry
:
Hacim ölçümü esasına dayanan analitik bir yöntem.
Vortex
:
Bir engelle karşılaşan sıvı veya hava akıntısının dönerek ve çuku
...
Warehouse
:
Gıda işletmecilerine gıda satışının yapıldığı, tesis ve bölümleri
...
Warehouse / Storehouse
:
Depo. Genellikle tahıl olmak üzere gıda maddelerinin saklandığı y
...
Wast Water Refinement
:
Suların çeşitli kullanımlar sonucunda atıksu haline dönüşerek yit
...
Wastage
:
Doğal nedenler sonucu malın ağırlığında meydana gelen noksanlık.
waste
:
Her türlü üretim ve tüketim faaliyetleri sonunda, fiziksel, kimya
...
Waste Management
:
Atıkların değerlendirilerek çevreye zararlı halden ekonomik değer
...
waste water
:
Evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucunda kirle
...
Waste Water Plants
:
Evsel ve/veya endüstriyel atıksuları toplayan kanalizasyon sistem
...
water
:
Gıda mevzuatına göre doğal kaynak suyu, doğal maden suyu, doğal m
...
Water Activity
:
Gıda maddesindeki mikroorganizmaların yararlanabildiği su olup bi
...
Water Bath
:
Maksimum suyu kaynama derecesine kadar ısıtabilen ve oda sıcaklığ
...
Water Binding Capacity
:
Gıda maddesinin dışarıdaki suyu bünyesine alarak bağlaması.
Water hardness
:
Suyun içerdiği Ca+2 ve Mg+2 iyonlarının CaCO3 cinsinden ifade edi
...
Water Holding Capacity
:
Gıda maddesinin hücresi içindeki suyun ürün içinde tutulmasına su
...
Water Ice
:
Buz karışımları genel tanımına uyan, meyve ve/veya aroma maddeler
...
Water Soluable Vitamins
:
B1, B2, B6, B12, C, H ve P vitaminleri.
Water Soulable Dry Matter
:
Şekerler, asitler, tuzlar. Suda çözünen kurumadde miktarı refrakt
...
Water Unsoulable Dry Matter
:
Selüloz, nişasta gibi polisakkaritler.
Water Vapor Transmission Rate
:
Genellikle %100 bağıl nemde ölçülür, gram / 100 inç2 / 24 saat (y
...
wave
:
Titreşimin bir ortam içinde dağılması.
Waxes
:
Lipid kapsamında yer alan mumlar, uzun zincirli yağ asitleri ile
...
Weighing Instrument
:
Kurumumuzda emtia ve araç tartılarında kullanılan mekanik, elektr
...
weight
:
Bir malın ağırlığını tespit etmek için başvurulan işlem.
Wet Cleaning
:
Üretim ekipmanlarının veya çevresinin temizliğini ifade edebilir.
...
Wet Steam
:
Yaş buhar, sulu buhar, alçak basınç altında olan ve küçük su daml
...
Whey
:
Peynir yaparken arta kalan su, süt serumu. Pıhtı kesimi sonrasınd
...
Whey Cheese
:
Peyniraltı suyunda bulunan serum proteinlerinin belirli asitlikle
...
Whey Powder
:
Pıhtıdan ayrılan peynir altı suyundan suyun uzaklaştırılmasıyla e
...
Whipped Cream
:
Yağsız sütteki süt yağı emülsiyonu bozulmadan, içerisine hava vey
...
Whipping
:
Hızla ve kesik kesik silkeleme.
Whipping Cream
:
Donma sıcaklığının üzerindeki sıcaklıkta sıvı halde olan krema, r
...
White Cheese
:
1. Hammadde sütün peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması il
...
White Chocolate
:
Bileşiminde en az % 20 kakao yağı ve en az % 14 süt kurumaddesi i
...
White Sugar
:
Polarizasyonu en az 99.70 olan saflaştırılmış ve kristallendirilm
...
Who
:
Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü.
Whole Fat Cheese
:
Kurumaddedeki yağ oranı en az % 45 olan peynir.
Whole Milk
:
İçinden hiç bir besin öğesi alınmamış süt.
Whole Milk Powder
:
Pastörize yağlı inek sütünün kurumaddesi artırılarak püskürtme ve
...
Winter Yoghurt
:
İlk önce sütün 2-3 saat kaynatılarak istenen kıvama gelmesinden s
...
With Filling Chocolate
:
Dış kısmı toplam ürün ağırlığının en az % 25’ini içeren, bitter ç
...
Word Health Organization / WHO
:
Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan, dünyadaki hastalıklarl
...
Working Permission
:
Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almış, yetkili merci tarafından uygu
...
World Food Council
:
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Konseyi.
World Health Organisation
:
Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan Birleşmiş Milletlere ba
...
World Trade Organization
:
1995’te kurulan Dünya Ticaret Örgütü, çok taraflı ticaret sistemi
...
Xanthan
:
Glikoz zincirlerden oluşan mikrobiyal kaynaklı polisakkarit; hidr
...
Xanthine
:
Adenin ve guaninin yıkımı sırasında ortaya çıkan bir ara ürün. Hi
...
Xanthomegnin
:
Gıdalarda küfler tarafından oluşturulan toksik bir metabolit.
Xanthophyll
:
Yeşil renkli sebzelerde oluşan sarı renkli karotenoid. Vitamin A
...
Xerophilous Microorganism
:
Kuru gıdalarda üreyebilen mikroorganizmalardır.
Xerophylous
:
Optimum gelişme için az nemli ortamları seven.
Xerotolerant
:
Optimum gelişme için normal nemli ortamlara seven ancak az nemli
...
Xylitol
:
Kimyasal adı D-ksilitol olan, kimyasal formülü C5H12O5 olan,molek
...
Yeast
:
Flamentsiz mikrofungusları tanımlamak için gıda ve diğer mikrobiy
...
Yeast Power
:
Bir birim mayanın 35 °C ve 40 dakikada pıhtılaştırabildiği süt mi
...
Yeast Power Determination
:
Maya kuvvetinin belirlenmesi.
Yersinia Enterocolitica
:
Yersinyosis hastalığına neden olan bakteri.
Yield
:
Çalıştırılan, işletilen, bakılan bir şeyin verdiği sonuç veya bu
...
Yoghurt
:
1. Fermentasyonda spesifik olarak Streptococcus thermophilus ve L
...
Yoghurt Culture
:
Yoğurt yapımında kullanılan Lactobacillus delbrueckii subsp. bulg
...
Z Value
:
Isıl işlemde Z değerinde bir logaritma birimi değişiklik için sıc
...
Zearelenone
:
Öncelikle Fusarium graminearum olmak üzere çeşitli Fusarium türle
...
Zein
:
Lisin amino asidi yetersiz, triptofan amino asidi ise düşük olan
...
zoning
:
Bir gıda veya süt fabrikasının fiziksel veya görsel alt bölgelere
...
Zoology
:
Biyolojinin hayvanları inceleyen dalı.
Zoonose
:
Hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalık.
Zoonotic Disease
:
Türler arası koruma kalkanını kırarak hayvanlardan insanlara bula
...
Zoonotical Agent
:
Zoonoz hastalığa yol açabilme potansiyeli olan her tür virüs, bak
...
Zoospore
:
Tek hücreliler, algler ve funguslarda görülen hareketli eşeysiz s
...
Zoosterol
:
Bütün hayvansal yağlarda esterleşmiş veya serbest formda bulunan,
...
Zootechnics/Animal Husbandary
:
Hayvanların yetiştirilmesi, ıslahı, bakımı ve beslenmesi, üreme v
...
Zwitterion
:
Negatif ve pozitif yüklü iyon. Yapısında hem pozitif hem de negat
...
Zygote
:
Döllenmiş yumurta hücresi. Zigot, biri dişi biri erkek, iki eşey
...
Zymase
:
Canlı hücrede sentezlenen ve mayalanmada etkili olan enzimler kar
...