eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (9)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (9. Sayfa)

Cooking Using Ater Bath :
Sıcak su bulunan bir kaba, başka bir kap oturtarak narin besinler ...
Cooled Food :
-5C° ila +5 °C arasında, pazara sunulmak üzere muhafaza edilen gı ...
Cooled Incubator :
-10 ila +80 °C arasında istenilen sıcaklıkta çalışan ısıtma, soğu ...
Cooperative :
Ortaklarının belirli iktisadi çıkarlarını korumak, özellikle mesl ...
Cooperative Unions :
Kooperatiflerin ortak çıkarlarını korumak, etkinliklerini denetle ...
Cooperator :
Kopperatife katılan ve oy kullanma yetkisi olan kimselerden her b ...
Copper, Cu :
Vücutta çeşitli enzimlerin yapısında bulunan elzem iz elementlerd ...
Cordon Off :
Hayvan hastalığı görülen alanın gözetim altında tutulması, giriş ...
Corn Sugar :
Mısırdan elde edilen glikozu ifade eder.
Correction :
Saptanan uygunsuzluğu gidermek için yapılan faaliyet.
Corrective Action :
HACCP planında kritik kontrol noktasında kritik limitin 72 dışına ...
Corrective Action Program :
Test ortamında iş yükünün değerlendirilmesine ve çalışmaların izl ...
correlation :
İki veya daha çok nitelik arasında matematik işlemleri yardımı il ...
Corrugated Board :
Gıda maddelerinin dış ambalajında kullanılan ambalaj malzemesi.
Cottage Cheese :
Yağı alınmış sütten yapılan, peynir türünden yiyecek, çökelek.
Council Of Europe Assosiation Number :
Gıda aroma maddelerine Avrupa Birliği tarafından verilen numarala ...
Count By Dry Matter Test :
Standarda dayalı indirekt bir sayım yöntemi.
Count By Mcfarland Method :
Standarda dayalı indirek bir sayım yöntemi.
Count By Optical Density :
Standarda dayalı indirekt bir sayım yöntemi.
Count By Protein Amount :
Standarda dayalı indirekt bir sayım yöntemi.
Counter- :
Karşı, zıt anlamında kullanılan bir ön ek.
Counting By Dripping Method :
Petri kutusuna önce agarlı besiyeri dökülüp katılaştıktan sonra s ...
Couverture Milk Chocolate :
Bileşiminde en az % 2.5 yağsız kakao kurumaddesi olacak şekilde e ...
Covalent Bonds :
Bir ya da daha fazla elektron çiftlerinin paylaşılmasıyla molekül ...
Covirus :
Bazı bitki virüslerinde görüldüğü gibi bir enfeksiyonun başlangıç ...
Cream :
Sütten fiziksel seperasyon işlemi ile elde edilen süt yağının, ya ...
Cream Anglaise :
Yumurta sarısı, şeker ve sütten pişirilerek yapılan, pasta ve des ...
Cream Caramel :
Servis edildiğinde üzerinde karamel bulunan sütlü tatlı. Karameli ...
Cream Chanty :
Tatlı ve pastalarda kullanılan sıvı kremaya şeker ve vanilya koyu ...
Cream Cheese :
Kurumaddedeki yağ oranı en az % 65 olan ve rutubet oranı % 45’i g ...
Cream Chocolate :
Bileşiminde en az %5.5 süt yağı içeren sütlü çikolata.
Cream For Turkish Delight :
100 gramında en az 60 gram süt yağı bulunan ürün, pastörize krema ...
Cream Patisserie :
Pasta kremi, sualenin içine konan krem.
Cream Powder :
Kremadan suyun tamamen uzaklaştırılması ile elde edilen süt ürünü ...
Cream Seperator :
Merkezkaç kuvvetinin etkisiyle sütten süt yağının ayrılması işlem ...
Creamabeurre :
Yumurta sarısı, koyu şurup ve tereyağından yapılan, pastacılıkta ...
Cream-Filled Pastry :
Un, maya, süt, yağ, yumurta ve pudra şekeriyle yapılan bir tatlı. ...
Creatine :
Omurgalı kasında bulunan azotlu bir bileşik. Kasın kasılması sıra ...
Crematorium :
Fırın sıcaklığı 1200 °C kadar ulaşabilen ve istenilen sıcaklıklar ...
Creme Au Beurre :
Yumurta sarısı, koyu şurup ve tereyağından yapılan, pastacılıkta ...
criterion :
Ölçüt, kıstas.
Critical Control Point :
HACCP planı içerisinde bir sağlık ve gıda güvenilirliği riskinin ...
Critical Limit :
Bir koşulun, parametrenin kabul edilebilir veya kabul edilemez ol ...
Cromoproteins :
Prostetik grubu düşük molekül ağırlıklı pigment veya pigment benz ...
crop :
Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemeler, yem, hayvansal ürü ...
Cross Contamination :
Mikroorganizmaların bulundukları ortamdan, bulaşma olmamış diğer ...
Cross Reaction :
Laboratuvar ortamında standard maddeye paralel veya ters 53 yönde ...
Crude :
Olgunlaşmamış, yenme olgunluğuna gelmemiş.
Cryoscope :
Süte su katılıp katılmadığının tespitinde sütte donma noktası tay ...
Cryptoxanthin :
Karotenoidlerden vücuda vitamin A’ya dönüştürülebilen sarı bir pi ...
culture :
1. Hücrelerin, dokuların ya da mikroorganizmaların, laboratuvarda ...
Culture Inoculation :
Yoğurt yapmak için süte yoğurt mayası ilave etmek.
Culturing :
Sütün fermentasyonu için uygun bakterilerin eklenmesi işlemi.
Curd :
1. Peynir üretimi sürecinde pıhtı oluşumu sonrasında oluşan tuzsu ...
Curd Boiled Cheeses :
Hammaddenin uygun bir pıhtılaştırıcı kullanılarak pıhtılaştırılma ...
Curd Cheese :
Peynir suyundan yapılan taze olarak yenilen yumuşak ve tuzsuz pey ...
Curd, Precipitate :
Peyniraltı suyundan kestirilerek yapılan lor’dan farklı olarak, y ...
Curdaled Milk :
Asitliğin gelişmesiyle sütün pıhtılaşması. Yağsız sütten yapılan ...
Curdle :
Sütün pıhtışarak peynir durumuna gelmesi.
Curing :
Etlerin, nitritli kürleme tuzu veya nitrat ve nitritli kürleme tu ...
Customs Value :
Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması’nın VII’inci Maddesi ...
Cyanogen :
Siyanojenik glikozit. İnsan ve hayvan tarafından yenilen birçok b ...
Cyclamate :
Siklohegzilsülfamik asidin sodyum veya kalsiyum kimyasal yapıdaki ...
Cyclo- :
Daire yuvarlak anlamında kullanılan bir ön ek.
Cyclodextrine :
6, 7 veya 8 glukoz biriminden oluşan halka yapıdaki bileşikler. G ...
cyclone :
Santrifüj kuvveti yardımıyla öz kütlesi farklı maddeleri birbirin ...
Cyclopiazonic Acid :
A. flavus, A. tamarii, P. comnue tarafından oluşturulan mikotoksi ...
Cystine :
Elzem olmayan ve sülfür içeren amino asit. Formülü C6H12O4N2S2, m ...
Cytochromes :
Solunum, fotosentez ve diğer oksidasyon-redüksiyon reaksiyonların ...
Cytology :
Hücreyi inceleyen bilim dalı. Hücrenin yapı, görev, çoğalma gibi ...
D Value :
Mikrorganizma ve sporlarının popülasyonunda ısıl işlem, ışınlama, ...
Daily Coverage Ratio :
Gıdanın bir porsiyonunun enerji ve şeker, toplam yağ, doymuş yağ ...
Daily Intake :
Sağlıklı bir beslenme için sağlıklı bir bireyin günlük tüketmesi ...
Dairy Business :
Süt satma işi, sütçünün yaptığı iş, sütten kaymak, tereyağı, yoğu ...
Dairy Farm :
Sütten süt ürünlerinin yapıldığı küçük işletme.
Dairy Ice Cream :
Sütten yapılmış dondurma.
Dairy Man :
Süt satan kimse.
Dairy Plants :
Ahır ve/veya ağıl ve/veya süt sağım ünitesi veya süt depolama ve ...
Dairy Products :
1. Çiğ sütün işlenmesinden elde edilen ürünler ile bu ürünlerin d ...
Dalton :
Atomik kütle birimi. Kimyasal maddelerin molekül ağırlığını belir ...
Dalton Law :
Birbiri ile tepkimeye girmeyen gazların oluşturduğu bir karışımın ...
Dansimeter :
Sıvıların yoğunluğunu ölçen alet.
Darfresh Packaging Technology :
Vakum ambalajlama ile aynı teknolojiye sahip bir paketleme tekniğ ...
data :
Bir problemde bilinen, belirtilmiş anlatımlardan bilinmeyeni bulm ...
Deaeration :
Sütteki kötü kokuların giderilmesi, sütte çözünmüş ve dağılmış ha ...
Decay :
Türlü etkilerle ve en çok mikropların etkisiyle, kimyasal değişik ...
decision :
GDO veya ürünlerine ilişkin yapılan bir başvuru hakkında bilimsel ...
Decolorisation/ Decolorization :
Gıda maddelerinin renginin giderilmesi.