eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (24)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (24. Sayfa)

Organic Product Controller :
Komite tarafından yetkilendirilerek, organik tarım metodunun uygu ...
Organic Product Label :
Organik ürün veya ambalajı üzerinde yer alan, 203 ürünü tanıtan v ...
Organic Product Transitional Period :
Organik üretime başlanmasından, organik ürünün belgelendirilmesin ...
Organo- :
Organik anlamı veren ön ek.
origin :
Bir şeyin çıktığı yeri, köken. Kaynak.
Oryzenin :
Gluten grubundan pirinçte bulunan majör protein.
Osmaphile Microorganism :
Yüksek konsantrasyonlarda iyonize olmamış organik maddelerin (şek ...
Osmolality :
1000 g çözücüde çözünmüş maddenin osmol-gram sayısı, ozmolal çöze ...
Osmophilic :
Yüksek ozmotik basınçlı çözeltilerle bağlantı kurma eğilimi göste ...
Osmose :
Suyun yoğunluğunun çok olduğu yerden az olduğu yere doğru, yarı g ...
osmosis :
Bir maddenin, seyreltilmiş bir solüsyondan çok daha konsantre bir ...
osmotic pressure :
Eriyikteki birçok maddenin su molekülleri ya da solvent üzerine o ...
Osmotolerant :
Yüksek şeker konsantrasyonuna dayanıklı. Daha çok mayalar için ku ...
Osteoporosis :
Daha çok kadınları tehdit eden bir kemik hastalığı. Kemik miktarı ...
Outer Package :
Gıda maddesinin iç ambalajlı veya ambalajsız olarak tüketiciye su ...
output :
Üretim sonucu ortaya çıkan ürün.
Oxalate :
Oksalik asidin tuzu. Kalsiyumla birleşerek emilmeyen kalsiyum tuz ...
Oxalic Acid :
Bir cok sebzede bulunan en kücük dikarboksilik asit ailesi üyesi ...
Oxidant :
Bakınız: oksitleyici madde
Oxidase :
Bileşimleri okside eden enzim. Hidrojeni ayırıp oksijene ekleyere ...
oxidation :
Bakınız: Oksitlenme
Oxidation-Reduction :
Moleküle oksijen eklenmesi, artı değerin artması ve molekülden hi ...
Oxident :
Bakınız: oksitleyici madde
Oxireductase :
Bakınız: oksidaz
Oxotroph :
Yabani (doğal) suşlardan gelişmeleri için ilave besin maddesi ger ...
Oxydated Olive :
Yeşil, siyah veya rengi dönük zeytinin alkali ile işlemden geçiri ...
Ozone :
Simgesi O3 . Üç oksijen atomundan oluşan molekülleriyle zehirli, ...
P/S Ratio :
Çoklu doymamış yağ asitlerinin doymuş yağ asitlerine oranı P/S ni ...
Package :
Gıda maddelerini dış etkenlerden koruyan ve içine konan gıda madd ...
Package Brine :
Tuzlu su çözeltisine gerektiğinde katkı maddeleri, sirke, zeytiny ...
Packaging :
Bir veya birden fazla gıdanın bir koruyucu malzemeye, kaba yerleş ...
Packaging Gas :
Bir veya birden fazla ambalajlanmış gıdanın korunması için ambala ...
Pale, Soft, Exudative :
Soluk, yumuşak ve sulu anlamına gelmektedir. PSE özellik genetik ...
Pancake :
Yumurta, süt ve un ile hazırlanan hamurdan tavada kızartılarak ya ...
Pantotenic Acid :
İlk kez mayadan izole edilen Vitamin B5 antipellegra faktörü olar ...
Pantothenic Acid :
Bir B grubu vitamini. B5 vitamini. C9H17NO5.
Paper Chromatography :
Kağıt üzerinde hareket eden çözücüyle kağıdın içerdiği su arasınd ...
Paper Electrophores :
Destek maddesi olarak selüloz kağıt şerit ve selüloz asetat şerit ...
paraffin :
Petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum kıvamında katı bir ...
parasite :
Asalak. Başka bir canlı varlığın içinde veya üzerinde ve onun zar ...
Parasitoids :
Zararlı böceklerin yumurtasına zarar veren organizma.
Part Per Billion :
1 mikrogram/kilogram (µg/kg) = 1 ppb, 1 mikrogram/litre (µg/l) = ...
Part Per Million :
1 miligram/kilogram, 1 mikrolitre/litre (µl/l), 1 mikrogram/gram ...
particle :
Parçacık, zerre.
Partition Chromatography :
Ayırım çözünürlük esasına göre karışımın sabit ve hareketli faz a ...
Parts Per Trillion :
1 nanogram/kilogram (ng/kg) = 1 ppt, 1 nanogram/litre (ng/l) = 1 ...
Pasteurization :
En az 72 °C’de 15 saniye uygulanan kısa süreli yüksek sıcaklık 20 ...
Pasteurize :
Gıda sanayiinde, gıda maddelerini hastalık yapıcı (patojen) mikro ...
Pasteurized Milk :
Çiğ sütün doğal ve biyolojik özelliklerine zarar vermeden 63°C’da ...
Pastry Creme :
Şuale hamurunun içine konan gibi süt, yumurta sarısı, şeker ve un ...
Patent :
1. Her hangi bir proses, yöntem veya aletin yetkili kurum tarafın ...
Pathogen :
Hastalık yapıcı özelliği olan mikroorganizma veya madde.
Pathogen Microorganism :
Gıda ve suyla canlıya geçerek belli şartlarda istenmeyen etki olu ...
Pathology :
Hastalık bilimi, hastalığın nedenlerini araştıran uzmanlık dalı.
Patulin :
A. clavatus, A. terreus, P. expansum tarafından oluşturulan mikot ...
Paying Agency :
Avrupa Birliğinde, ödemelerin gerçekleştirilmesinden önce, ödemey ...
Pearson Square Method :
İstenilen özelliklere sahip bir paçal elde edebilmek için iki ayr ...
Pectin :
Pektin bitkilerin hücre duvarı ve hücre içi tabakalarında bulunan ...
Pectinase :
Pektin parçalayan enzim.
Pectinases :
Pektik enzimler, pektini değişik şekillerde hidrolize ederek koll ...
Pedigree :
Soy kütüğüne kayıt edilen damızlıkların numara, isim, orijin, ırk ...
Pektinolytic :
Pektinleri parçalama yeteneğinde olan. Pektinaz enzimi içeren mik ...
Penetration :
İçine girme, içinden geçme, nüfuz etme.
Penicillic Acid :
Çok sayıda Penicillium ve Aspergillus türü tarafından oluşturulan ...
Penicillium :
Yaygın bir küf (mantar) cinsi.
Penta- :
Beş anlamında kullanılan ön ek.
Pentoses :
Yaygın halde polisakkaritlerin (pentozanlar) yapıtaşı olarak, dah ...
Pentoses And Hemicelluloses :
Pentozan ve hemiselüloz terimleri sıklıkla birbirinin yerine kull ...
Pepsin :
Proteinleri asidik çözeltide proteaz, pepton ve peptitlere hidrol ...
Peptidase :
Proteinlerin peptit bağlarını kopararak yıkılmasından sorumlu ola ...
Peptide :
İki veya daha fazla aminoasidin peptit bağlarıyla bağlanmasıyla o ...
Peptide Bound :
Protein sentezlenirken bir amino asidin amino grubuyla, diğerinin ...
Peptone :
Proteinlerin mide öz suyunda sindirime uğramış son hali, peptidle ...
Permeable :
İçinden gaz veya sıvı gibi şeyleri kolaylıkla geçiren.
Permeat :
Sütün ultrafiltrasyon sürecinde membrandan geçen kısım (filtrat).
Pernicious Anemia :
B12 vitamini yetersizliğinin yol açtığı kansızlık.
Peroxide :
Yapısında -O-O bağı içeren oksijenli bileşik.
Peroxide Number :
1. Tereyağlarında lipit oksidasyonunun derecesini belirlemek için ...
Peroxydase :
Hidrojen peroksit ve peroksitlerin mevcudiyetinde substrat oksida ...
Peroxydase Test :
Peroksidaz enzimi 70° C de 2.5 saatte, 75° C de 2.5 dakikada, 78° ...
personal protective equipment :
Çalışanı, yürütülen işten kaynaklanan, sağlık ve güvenliği etkile ...
Pest :
Ürünlere şeklen ve hacmen zarar vererek kalitelerini bozan böcek ...
Pesticide :
Tarımsal ürünlerin üretimi, işlenmesi, depolanması, taşınması ve ...
Petri Dish :
İçerisinde besiyeri olan, bakteri, fungus gibi canlıları üretmekt ...
Petroff-Hauser Slide :
Bakterilerin mikroskobik sayımında kullanılan özel bir lam.
Phage :
Kelime anlamı “yiyen” demektir. Mikroorganizmaları infekte eden v ...
Phagocytosis :
Bir maddenin hücre içine alınması işlemi. Sırasıyla hücreye tutun ...
Pharmalogical Active Substance :
Hazır bir ilaç preparatında bulunan ve organizmada farmakolojik e ...
phase :
Evre, safha.
Phenol :
Benzen molekülündeki hidrojenlerden birinin veya birkaçının yerin ...
Phenotype :
Canlının fiziksel görünüşü. Fenotip iç ve dış bütün organ ve yapı ...
Phenylalanine :
Bakınız: Elzem Amino Asit