|
Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (G - 1)
Süt Terimleri Sözlüğü (G - 1. Sayfa)
-
Galactan
:
-
Hidroliz edildiğinde galaktoz açığa çıkan polisakkarit.
-
Galactase
:
-
Peynir üretiminde nişasta ve şekerleri parçalayan ve peynirin ekş ...
-
Galactemi
:
-
Kanda süt bulunması.
-
Galactite, Milk Stone
:
-
1. Sığırlarda meme bezinde özellikle laktasyonun erken evrelerind ...
-
Galacto-
:
-
Sütle ilgili anlamında kullanılan ön ek.
-
Galactogen Infection
:
-
Memede galaktojen yolla bulaşma sonucu gelişen enfeksiyon.
-
Galactomannan
:
-
Özellikle baklagil, glusitler ve mayalar arasında mevcut olan gal ...
-
Galactose
:
-
6 karbonlu bir monosakkarit. Dördüncü karbon atomundaki hidroksil ...
-
Galactosemia
:
-
Galaktoz metabolizmasındaki enzim eksiklikleri sonucu galaktozun ...
-
Galactouronic Acid
:
-
Galaktozun primer alkol grubunun karboksil grubuna oksidasyonu so ...
-
Gallon
:
-
4.5 litrelik Anglosakson sıvı ölçüsü. ABD’de 3.785, İngiltere’de ...
-
Gamma Heamolysis
:
-
Kanlı agar besiyerinde hemoliz görülmemesi. Non-hemolitik denilen ...
-
Gamma Rays
:
-
Radyoaktif cisimler tarafından yayılan ve x ışınlarından daha kıs ...
-
Gas
:
-
Normal basınç ve sıcaklıkta olduğu gibi kalan, içinde bulunduğu k ...
-
Gas Chromatography
:
-
Ayrışmadan buharlaşabilen bileşiklerin bileşiklerin ayrımı ve ana ...
-
Gas Cromatography
:
-
Gaz Kromatografisi cihazı.
-
Gas Cromatography-Mass Spectrometry
:
-
Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometre cihazı.
-
Gas-Liquid Cromatography
:
-
Gaz-Sıvı Kromatografi cihazı.
-
Gas-Liquid Cromatography–Mass Spectrometry
:
-
Gaz-Sıvı Kromatografi – Kütle Spektrometre cihazı.
-
Gasserole Rice Puding
:
-
Topraktan kaplar içinde pişirilen Türk mutfağının geleneksel sütl ...
-
Gastronomy
:
-
Yemek bilimi. Sağlığa uygun, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mut ...
-
Gel
:
-
Kolloit sıvıların veya sollerin pıhtılaşmasıyla oluşan pelte kıva ...
-
Gel Electrophoresis
:
-
Jel elektroforezi.
-
Gel Filtration Chromatography
:
-
Jel Filtrasyon Kromatografisi.
-
Gelatine
:
-
Kıkırdak, kemik, tendon ve derideki kolojenin kısmi hidrolizi son ...
-
Gelling
:
-
Nişastanın pişirilmesinden sonra elde edilen yüksek viskoziteli s ...
-
-
Gelling Agent
:
-
Jel oluşumu ile gıdada farklı bir yapı oluşturan maddeler.
-
Gene
:
-
Baz dizilimlerinden oluşan ve canlının belirli kalıtsal karakteri ...
-
Gene Owner
:
-
GDO ve ürünlerinde değiştirilmiş olan gen ya da genlerin patent h ...
-
Generally recognized as safe
:
-
Uzun yıllardır bilinen ve yaygın kullanıldıkları halde toksik etk ...
-
Generation
:
-
Bakınız: kuşak
-
Generation Period
:
-
Bir popülasyonda sayının iki misli artması için gereken süre. İki ...
-
Genetically Modified Organisms
:
-
105 Genetik yapısı, genetik mühendisliği metodları ile modifiye e ...
-
Genetics
:
-
Canlıların özelliklerini, genin yapı ve görevlerini, kalıtsal kar ...
-
Genome
:
-
Her bir canlının kromozomlarında yer alan kalıtsal malzeme. Bir o ...
-
Genus
:
-
Aralarında ortak özellikler bulunan varlıklar topluluğu. İlgili t ...
-
Geographical Indication
:
-
Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibarıyla coğr ...
-
Geographically Indicated Cheese
:
-
İlgili ulusal 52 veya uluslararası kuruluşlar tarafından üretim y ...
-
Germ
:
-
Bakınız: mikrop
-
Germicide
:
-
Hastalıklara neden olan mikroorganizmaları öldüren antiseptik ve ...
-
Giga-
:
-
Milyar anlamında ön ek.
-
Glandula Mammaria
:
-
Meme dokusu içerisinde süt üreten bezeler.
-
Glass
:
-
Soda veya potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapıl ...
-
Glazing Agent
:
-
Yağlayıcılar da dahil gıdaların dış yüzeyine uygulandığında parla ...
-
Global Gap
:
-
1997 yılında Avrupalı büyük perakendeci süpermarketlerin rafların ...
-
Globulin
:
-
Saf suda çözünmeyen, zayıf asit karakteri gösteren globüler prote ...
-
Glucagon
:
-
Pankreas tarafından üretilerek kana verilen, kan şekerini artırıc ...
-
Gluconic Acid
:
-
Glukozun birinci karbonundaki aldehit grubunun karboksile oksidas ...
-
Glucose
:
-
Dekstroz. Meyve şekeri veya kan şekeri olarak da bilinen 6 karbon ...
-
Glucose Isomerase
:
-
Bu enzim glukozun fruktoza dönüşmesini sağlayan bir izomeraz. Glu ...
-
Glucose Oxidase
:
-
Aspergillus niger, A. Oryzae ve Penicillum notatum gibi küflerden ...
-
-
Glucose Syrup
:
-
Tamamen doğal ortamda mısırdan elde edilen nişastanın asit ve/vey ...
-
Glutamic Acid
:
-
Folik asidin bileşiminde bulunan glutation ve glutamin sendezinde ...
-
Glutamine
:
-
Karaciğer, beyin ve böbreklerde amonyak ve glutamik asitten oluşa ...
-
Glutathion
:
-
Glutamik asit, sistein ve glisinden oluşan bir tripeptid. Maya, k ...
-
Gluten
:
-
Buğday proteinlerinden gliadin ve gluten’in su alarak şişmek sure ...
-
Glycemic Index
:
-
Besinlerdeki karbonhidrat miktarını gösteren değer. GI, test gıda ...
-
Glyceride
:
-
Yağ asitlerinin gliserolle oluşturduğu esterler. Yağların yapısın ...
-
Glycerin
:
-
Lipidlerin (yağların) yapısına katılan temel bir madde. Tüm hayva ...
-
Glycogen
:
-
Çok sayıda glikozun birleşmesinden oluşan, dallı zincirli, hayvan ...
-
Glycolysis
:
-
Glikozun enzimlerle pirüvik asite (pirüvat) kadar yıkılması olayı ...
-
Glycoprotein And Mucoprotein-Mucoids
:
-
Basit proteinlerle karbonhidratların oluşturduğu kompleksler. Bir ...
-
Gmo And Gmo Products
:
-
Kısmen veya tamamen GDO’lardan elde edilen, GDO içeren veya GDO’l ...
-
Gmo Feed
:
-
GDO, GDO içeren veya GDO’dan üretilen bileşen içeren veya GDO’dan ...
-
Gmo Food
:
-
GDO, GDO içeren veya GDO dan üretilen bileşen içeren veya GDO’dan ...
-
Gmo Product
:
-
GDO, GDO içeren veya GDO’dan üretilen bileşen içeren veya GDO’dan ...
-
Good
:
-
Bir toplumun belli sayıdaki kişilerinin pazarda satmak için sürek ...
-
Good Agricultural Practices
:
-
Uygulamanın yapıldığı iklim bölgesinde, ruhsatlı bitki koruma ürü ...
-
Good Hygiene Practices
:
-
Gıda zinciri boyunca insan tüketimi için gıda güvenliğini ve uygu ...
-
Good Laboratory Conformity
:
-
İyi Laboratuvar Uygulamaları İzleme Birimi tarafından belirlenen, ...
-
Good Laboratory Conformity Monitoring
:
-
İyi laboratuvar uygulama135 ları prensiplerine uygunluğun doğrula ...
-
Good Laboratory Conformity Program
:
-
Denetleme ve çalışmaların kontrolü aracılığı ile test laboratuvar ...
-
Good Laboratory Practice Monitoring Unit
:
-
Test laboratuvarlarının iyi laboratuvar uygulamalarına uygunluğun ...
-
Good Laboratory Practices
:
-
Klinik çalışmalar dışındaki sağlık ve çevre güvenliği çalışmaları ...
-
Good Manufacturing Practices
:
-
Gıda ile temas eden madde ve malzemelerin, öngörülen kullanım koş ...
-
Good Practice Guidelines
:
-
Birincil üretim dahil olmak üzere ürüne ait üretim, işleme ve dağ ...
-
-
Gourmet
:
-
Yemekle bir sanat dalı gibi uğraşan, yemek pişirmenin püf noktala ...
-
gradient
:
-
Benzer şeyleri birbirinden ayıran özellik. Bir nesnenin bir başka ...
-
grading
:
-
Belirli bir pozisyonda ürün veya maddelerin sınıflandırılması.
-
Gram
:
-
1. Gram boyama olarak bilinen boyama yöntemini bulan bilim adamı. ...
-
Gram Labile
:
-
Bazı bakteriler Gram boyama işlemine duyarlılık gösterirler ve de ...
-
Gram Negative
:
-
Gram boyama sonrasında kırmızı – pembe görülen bakteriler. E. col ...
-
Gram Positive
:
-
Gram boyama sonrasında mavi görülen bakteriler. Bacillus türleri ...
-
Gram Staining
:
-
Sadece bakteriler için uygulanan diferansiyel bir boyama yöntemi. ...
-
Granulation
:
-
Taneciklenme.
-
Granule Milk Chocolate
:
-
Bileşiminde en az % 20 toplam kakao kurumaddesi ve %12 süt kuruma ...
-
Granule, Granular
:
-
Tanecikli yapıda olan. Bir maddenin en küçük tanesi.
-
Gratin
:
-
1. Pişirilmiş olan yemeğin üzerine parmezan, kaşar, dil peyniri g ...
-
Gravimetry
:
-
Maddelerin ağırlık veya özgül ağırlığı ölçümüne dayanan miktar be ...
-
Gray
:
-
Eski birim “rad” yerine kullanılan ve maddeye aktarılan özgül ene ...
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
|