eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Süt Terimleri Sözlüğü (I - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
Kısaltmalar
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Süt Terimleri Sözlüğü (I - 1. Sayfa)
IADSA
:
Gıda Destek Ürünleri Dernekleri Uluslararası Birliği. Kamuoyunun
...
IAF
:
Uluslararası Akreditasyon Forumu.
ICP-MS
:
İndüktif Eşleşmiş Plazma – Kütle Spektrometre cihazı.
IDF
:
Merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Sütçülük Federasyonu.
IDFA
:
Merkezi Washington’da bulunan Uluslararası Süt Ürünleri Derneği.
IFS
:
2000 yılında, Alman ve Fransız Perakendeciler tarafından Global b
...
Ilımlı Pastörizasyon
:
Isıl işlem yoluyla bir gıda maddesinde mevcut olan saprofit ve pa
...
Inter
:
Arasında anlamı veren bir ön ek.
Irk
:
Bir tür grubu içinde, örneğin populasyonda, genetik bakımdan fizy
...
Isı
:
Bir maddenin sıcaklığını yükselten, genişlemesini veya buharlaşma
...
ısı aktarımı
:
Isının, iletim ve ışınım gibi çeşitli yollarla bir ortamdan başka
...
Isı Değiştirici
:
Farklı sıcaklıklara sahip iki akışkan arasında, birbiri içerisind
...
Isı Derecesi
:
Bakınız: sıcaklık
ısı iletimi
:
Bir gaz veya sıvının ısınarak hafifleyip yükselmesi ve başka bir
...
Isı Rejenerasyonu
:
Isının geri kazanımı. Su ve enerjiden tasarruf sağlamak amacıyla
...
ısıl
:
Sıcaklık ile ilgili sıfat olarak kullanılan bir fizik terimi, ter
...
Isıl İşlem
:
1. Pişirme, pastörizasyon, sterilizasyon gibi işlemler. 2. Ham, y
...
Isıl İşlem Görmüş İçme Sütü
:
Pastörizasyon, UHT veya sterilizasyon işlemlerinden biriyle ısıl
...
Isıl İşlem Tesisi
:
Gıda maddesinin ısıl işlemden geçirildiği tesis.
Isıl Yapışan Tabaka
:
Plastik ambalaj filmlerinde ve laminatlarda ısıl yapıştırılabilen
...
Isıl Yapışma Gücü
:
Yapışma soğutulduktan sonra ölçülen ısıl yapışma direnci (‘sıcak
...
ıslah
:
1. Daha yüksek verim ve kalite elde etmek için ürünü bazı biyoloj
...
Islah Edici Maddeler
:
Gıda maddesinin fiziksel ve kimyasal özelliklerini iyileştirmek a
...
Islak Buhar
:
Yaş buhar, sulu buhar, alçak basınç altında olan ve küçük su daml
...
Islak Temizlik
:
Üretim ekipmanlarının veya çevresinin temizliğini ifade edebilir.
...
ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi Standardı
:
Çevre yönetimi ile ilgili standard. Bu seride, organizasyonların
...
Iso 22000
:
2005 GIDA GÜVENLİĞİ STANDARDI (ISO 22000:2005 Food safety standar
...
ISO 9000
:
2000 KALİTE YÖNETİM STANDARDI (ISO 9000:2000 Quality management s
...
Işınlama
:
Bir maddeyi, güneş kaynaklı ultraviyole ışınları, röntgen ışınlar
...
Işınlama Lisansı
:
Işınlama tesisinin tasarım, inşa ve işletilmesi için Türkiye Atom
...